Spavaće i dječje sobe

Prilagođene svim generacijama

U svakoj spavaćoj sobi najvažnije je postići atmosferu smirenosti i opuštanja koja vodi k dobrom, okrepljujućem snu. U spavaćim sobama obično dominira krevet, prema kojemu se potom mogu usklađivati ostali komadi namještaja - ormar, komode, toaletni stolić, fotelje...

Namještaj za male spavaće sobe ugradbeni ormari, rađeni po mjeri prostora, s kliznim vratima, jer štede prostor - idealan je za spavaće sobe. Prednost ovakvih ormara je i ta što se prilagođavaju svakom prostoru. Krevet neka bude niži, ali ipak dovoljno visok da se ispod njega mogu, po potrebi spremiti dekorativne kutije u koje ste stavili stvari koje nikako nisu stale u ormare ili komode.

Alternativno, pri odabiru kreveta, osim neizostavnog udobnog madraca, poželjno je razmisliti o krevetima koji sa strane imaju već ugrađene ladice. U malim spavaćim sobama dobro će doći i ´retro´ kreveti s ugrađenom škrinjom za posteljinu uz samo uzglevlje, koja može zamjeniti i funkciju gornjih ploha noćnih ormarića, čime se dodatno štrdi prostor.

Dječje sobe

Dječje sobe moraju biti prilagođene prije svega potrebama i životnoj dobi djeteta. Uvijek je potrebno postaviti namješaj na način da se ostavi dosta prostora za igru - idealno , uz zidove sobe, što omogućuje nesputanu igru u središnjem dijelu. Namještaj se može ukrasiti i da vaše dijete samo bude umjetnik - na jednobojnu podlogu namještaja možete staviti njegove obojene otiske dlanova ili stopala.